Schil de butternut en wortel en snij in kleine blokjes samen met de selder en aubergine.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en laat meebakken.
Voeg de groenten toe en laat ze rustig gaar worden ( ongeveer 10' ).
Blus met rode wijn laat even uitkoken. Voeg het water en keteltje toe. Kruid met peper en zout. Laat 50 min rustig koken, af en toe roeren.
Maar een bechamelsaus van de boter, bloem en melk.
Haal de saus van het vuur en roer er de eierdooiers en de mascarpone door. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Smeer een grote ovenschotel in met boter. Leg afwisselt een laag witte, rode saus en leg er dan de lasagne blaadjes over. Probeer met wit te eindigen.
Strooi er de gemalen mozzarella over. Laat een uurtje gaar worden in een oven van 180°C.
Geef een reactie