Aardbeientaart

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 45 minuten
Gang Desserten, Gebak
Keuken Belgisch

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gr aardbeien
  • 4 eetlepels aalbessengelei
  • 500 ml melk
  • 6 eierdooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 70 gr suiker
  • 50 gr maizena

Instructies
 

Bladerdeeg

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit in een bakvorm ( doorsnede 28 cm ) met bakpapier. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  • Leg in het deeg nog een vel bakpapier en doe hierop de bakparels. Verdeel ze gelijk over het deeg. Bak 15' in de oven. Haal dan het bakpapier en bakparels weg. Bak nog eens 10'.
  • Laat het deeg afkoelen in de vorm.

Banketbakkersroom

  • Breek de maizena met een beetje melk, zorg dat er geen klonter meer in zijn.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Klop de eierdooiers, suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Voeg er een beetje warme melk aan toe en roer los. Giet dan in een straaltje de rest van de melk toe en blijf roeren.
  • Voeg het maizena mengsel toe en zet terug op het vuur. Blijf roeren tot dat de pudding de gewenste dikte krijgt. ( laat niet koken )
  • Doe de pudding in een schaal en dek af met vershoudfolie. Plaats de vershoudfolie tot tegen de pudding zodat er geen vel op komt en laat rustig afkoelen.

Afwerking

  • Verdeel de banketbakkersroom over de taart. Schik hier de aardbeien op.
  • Maak met een lepel warm water de aalbessengelei los en verdeel het over de taart.

Notities

  • In plaats van de banketbakkersroom kan je ook kiezen voor een stevige vanillepudding.
  • Je ook kiezen voor een instant banketbakkersroom.  Hier moet je enkel de melk toevoegen.  ( te koop bij aveve en bakwinkels )


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

3 reacties op “Aardbeientaart”

  1. Sarah avatar

    5 sterren
    Je hebt me op een super goed idee gebracht. Mijn aardbeientaart is juist af. Dank je wel Greet

    1. greet avatar

      Heel leuk te horen, laat het smaken 🥰

  2. deze taart ga ik binnenkort ook eens maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept