Butternut lasagne

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr runds – varkensgehakt
  • 1 butternut
  • 3 stengels selder
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr geraspte mozzarella
  • lasagnevellen
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml water
  • 1 keteltje rund
  • 500 ml passata
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout en cayennepeper
  • 2 eidooiers
  • 100 gr mascarpone
  • 750 ml volle melk
  • 60 gr boter
  • 50 gr bloem

Instructies
 

  • Schil de butternut en wortel en snij in kleine blokjes samen met de selder en aubergine.
  • Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en laat meebakken.
  • Voeg de groenten toe en laat ze rustig gaar worden ( ongeveer 10' ).
  • Blus met rode wijn laat even uitkoken. Voeg het water en keteltje toe. Kruid met peper en zout. Laat 50 min rustig koken, af en toe roeren.
  • Maar een bechamelsaus van de boter, bloem en melk.
  • Haal de saus van het vuur en roer er de eierdooiers en de mascarpone door. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
  • Smeer een grote ovenschotel in met boter. Leg afwisselt een laag witte, rode saus en leg er dan de lasagne blaadjes over. Probeer met wit te eindigen.
  • Strooi er de gemalen mozzarella over. Laat een uurtje gaar worden in een oven van 180°C.

Notities

  • je kan het gerecht ook de dag ervoor maken, laat het dan 1,5 uur in de oven staan
  • pompoen blokjes uit diepvries kan de butternut vervangen ( hou er wel rekening mee dat smaak van de pompoen iets scherper is )


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Eén reactie op “Butternut lasagne”

  1. 5 sterren
    Lekker, ik had wel geen worteltjes en heb dan maar wat tomatenpuree toegevoegd. Maar het resultaat was super lekker!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept