Cannelloni met ricotta en gehakt

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 16 rolletjes cannelloni
  • 2 paprika's ( rood en groen )
  • 1 rode ui
  • 300 gr varkensgehakt
  • 250 gr ricotta
  • 1 Knorr bouillonketeltje vlees
  • 1 brik tomatenpassata
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 150 gr emmentaler
  • olijfolie
  • 150 ml water

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200°c
  • Pel de ui, maar de paprika's schoon en snij beide in kleine stukjes
  • Doe een scheut olijfolie in een wokpan en bak het gehakt gaar. Voeg de ui en paprika toe en bakken even mee.
  • Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm de tomatenpassata, bouillonketeltje en water tot een saus en kruid met de italiaanse kruiden
  • Vul de ongekookte cannelloni met de paprika – gehakt vulling.
  • Leg de gevulde cannelloni in een ingevette ovenschaal. Doe er de tomatensaus over en bestrooi met geraspte kaas
  • Laat 35 min bakken op 200°c

Notities

  • het vullen van de cannelonni gaat makkelijk met een lepel maar met een spuitzak gaat het iets sneller


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept