Everzwijnragou

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr everzwijnstoofvlees
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 250 ml rode wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • peper, zout en olijfolie

Instructies
 

  • Snij het vlees in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 cm.
  • Snipper de ui fijn. Snij de wortel en selder in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in kookpot en bak hierin de blokjes everzwijn. Best in 2 à 3 keren bakken. Kruiden met peper en zout.
  • Bak in hetzelfde vet de ui, wortel en selder. Laat de groenten niet kleuren.
  • Doe het vlees bij de groenten en overgiet met de rode wijn. Laat de alcohol volledig verdampen.
  • Doe het laurier bij het vlees en overgiet met de tomatenstukjes. Laat een 1,5 uur rustig stoven. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

Notities

  • Gebruik een krachtige rode wijn.  Geeft meer smaak aan het gerecht.  
  • Indien mogelijk maak het gerecht de dag ervoor en laat een nachtje rusten in de frigo.
  • Serveer met tagliatelle.


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept