Kalkoen met paprika en ananas

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr kalkoenfilet
  • 2 paprika's verschillende kleuren
  • 1 blikje ananas in stukken op eigen sap 227 gr
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels maggi aroma
  • peper en zout
  • maizena roux bruin
  • 2 dl water
  • 1 keteltje kip

Instructies
 

  • Snij de kalkoenfilet in blokjes van ongeveer 3 x 3.
  • Maak de paprika's schoon en snij ze in lange repen
  • Verwarm de boter in een kookpot en bak hierin de kalkoenblokjes ( zorg dat ze aan de buitenkant gekleurd zijn, ze moeten niet volledig gaar zijn ) kruid met peper en zout.
  • Voeg de paprika reepjes toe en laat een 5' meebakken. Daarna de bouillon, water en Maggi toevoegen en laat 10' stoven.
  • Voeg de ananastukjes toe en laat nog eens 5' stoven.
  • Bind de saus met de bruine maizena roux. De saus moet een dikke hebben van vloeibare honing.
  • Laat nog enkele minuten doorkoken en dien op met rijst.

Notities

  • Sommige eten dit gerecht liever wat zoeter, kies dan voor ananas op siroop. 
  • Het vocht van de ananas kan je ook deels gebruiken in plaatst van water om nog meer de smaak van de ananas te krijgen.
  • Verse ananas kan natuurlijk ook.


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept