Vogelnestjes in tomatensaus

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Vogelnestjes

  • 600 gr gemengd gehakt
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels solo
  • 2 eetlepels paneermeel

Tomatensaus

  • 1,5 kg tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bladje laurier
  • peper, zout, oregano, basilicum

Instructies
 

Vogelnestjes

  • Breng water aan de kook. Kook hierin de 4 eieren gedurende 10'. Spoel ze dan onder koud water. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • Meng het gehakt met ei, paneermeel en kruid indien nodig bij met peper en zout. Verdeel het gehakt in 4 delen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem 1 deel gehakt en maak er een bal van. Maak er een kuil in het midden en plaats het ei erin.
  • Rol de gehaktbal weer toe.
  • Verhit 1 eetlepel boter in de pan. Leg de gehaktballen erin en bak ze goudbruin maar niet gaar. Draai ze rond met een lepel.
  • Smeer de ovenschotel in met 1 eetlepel boter en leg hierin de gehaktballen. Schuif ze voor 30' in een voorverwarmde oven op 180°C.

Tomatensaus

  • Dompel de tomaten 10' in heet water. Ontvel, snij in 4 en verwijder de pitjes.
  • Snij de look en ui fijn.
  • Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en look glazig. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruiden, peper, zout en laurier toe. Laat 20' rustig stoven. ( indien nodig mag je altijd wat water toevoegen )
  • Mix saus en kruid eventueel nog bij.


Automatisch een mailtje bij een nieuw recept! 🥳 Hoe fijn is dat!




Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept